Discipline tijdregistratie

In MEXTRA kan je eenvoudig tijd registreren. Hoe kan je per gebruikersgroep, per discipline, toegang verlenen tot tijdregistratie?

Hoe was de situatie eerst?

Wanneer jouw organisatie de MEXTRA tijdregistratie aan had staan, konden alle medewerkers, superuser en beheerders tijd schrijven.

Wat is er veranderd?

Je kan nu veel preciezer aangeven wie er tijd mag schrijven. Dus, wanneer je dat wilt, kunnen dat ook cliënten of supporters zijn.

Eerst een tussenstap: Discipline tijdregistratie

Om de overstap soepel te laten verlopen, is er bij iedere organisatie die tijdregistratie gebruikt, automatisch een extra discipline toegevoegd: Tijdregistratie. Deze discipline geeft gekoppelde gebruikers het recht om tijd te schrijven.

Welke gebruikers zijn gekoppeld aan discipline

Tijdregistratie?

Automatisch zijn alle medewerkers, superusers en beheerders aan deze discipline gekoppeld. Zodat zij tijd kunnen blijven schrijven.

Wat moet ik doen?

Het is beter om het recht 'tijd registreren' toe te voegen aan je eigen disciplines. Omdat het per organisatie anders is wie er tijd mag schrijven, kunnen we dit niet automatiseren. En zal je het zelf in moeten richten.

Hoe voeg je rechten toe aan je disciplines?

Open het beheer, en kies bovenin voor "Disciplines" > "Overzicht". Klik vervolgens op het potloodje van de discipline die je rechten wilt geven. Bijvoorbeeld "Begeleiders". Bijna bovenaan de lijst kan je 'tijd registreren' selecteren. Sla onderaan je wijzigingen op.

Wanneer je alle disciplines (die tijd moeten kunnen schrijven) hebt bijgewerkt, kan je de discipline Tijdschrijven verwijderen.