Release notes 03-10-2018

Let op: de namen van cliënten én de inhoud van de rapportages zijn ivm security en privacy eisen in de acceptatieversie versleuteld.

Einde Impersonisatie in zicht.
De impersonisatiefunctie in MEXTRA is voor beheerders handig om even snel een ander account over te nemen. Het probleem is echter dat deze functie moeilijk te verenigen is met de AVG. Je hebt immers toegang tot data die eigenlijk voor iemand anders bedoelt is. Ook in de logbestanden komt te staan dat een gebruiker iets gedaan heeft terwijl jij het als beheerder misschien was tijdens een impersonisatie actie.
We hebben dan ook besloten dat we deze functionaliteit m.i.v. 1 november 2018 niet langer aan zullen bieden.
We realiseren ons dat dit voor beheerders heel erg lastig is. Onze helpdeskmedewerkers maken inmiddels gebruik van Teamviewer, daarmee kunnen we de hele PC van een gebruiker overnemen waaronder ook MEXTRA overnemen. Wellicht dat Teamviewer ook voor jullie handig is om je werk als beheerder goed uit te kunnen voeren.

Nieuw

1. Nieuw MEXTRA thema beschikbaar
    Het is nu mogelijk om een het nieuwe MEXTRA kleuren thema te selecteren.
    Klik onder in de zijbalk op je eigen foto (of icon als je geen foto hebt toegevoegd) en vervolgens klik je op het theme icon om te wisselen van kleuren thema. Zoals je ziet is het ook mogelijk weer terug te wisselen naar het vertrouwde zwarte thema.

2. Toegang data per module
    Vanaf 1 oktober 2018 is per module te zien wie er toegang heeft tot de desbetreffende module. Dit is ook zichtbaar voor clienten die toegang hebben tot MEXTRA.
    Een ander is het gevolg van de AVG.
  3. Startdatum zorgplan
    De antedaterings functionaliteit in de Careplan module is in productie.
    M.b.v. de Antedateringslimiet is het mogelijk om de startdatum in het verleden te maximeren. Als u bv. 30 dagen invoert kan een startdatum van een plan nooit verder dan 30 dagen vanaf de actuele datum liggen. Als u deze functie niet activeert blijft alles bij het oude.
    Lees de speciale FAQ over dit onderdeel voor meer informatie.
  4. Medewerkers Stichting Driestroom hoeven niet meer in te loggen.
    Driestroom had deze week de primeur; toegang tot MEXTRA zonder in te loggen, m.a.w. gebruik maken van MEXTRA d.m.v. Single Sign On (SSO).
    Op de loginpagina staat daarvoor nu onder de knop Inloggen de link "Of log in met je organisatieaccount". Als men daarop klikt verschijnt de pagina zoals rechts afgebeeld.

Als je dus eenmaal ingelogd bent in de windows omgeving van je organisatie is voortaan het klikken op een MEXTRA

Screenshot_2018-10-02_16.42.57.png Screenshot_2018-10-02_16.44.42.png

Aangepast

1. Bug in PDF report opgelost
    Bij het generen van een brief in MEXTRA stond er op de eerste regel altijd een comma en voor de rest een lege regel. Dat hebben opgelost. Kleine moeite groot plezier.
  2. Gebruik Internet Explorer
    We raden gebruikers af om nog langer gebruik te maken van Internet Explorer, de inmiddels verouderde internet browser van Microsoft.
    Als gebruikers wel proberen in te loggen met Internet Explorer verschijnt er een melding op de login pagina.