Digitaal ondertekenen

Wanneer je gebruik maakt van MEXTRA PLUS, kan je digitaal ondertekenen laten activeren.

Wat is digitaal ondertekenen?

PDF documenten die in de DocumentenModule staan, kunnen digitaal ondertekend worden. Hiervoor start je een proces waarbij je mensen uitnodigt en de voortgang kan bekijken. Wanneer alle betrokkenen hebben ondertekend, wordt er onderaan het document een pagina met de handtekeningen toegevoegd. Zo heb je altijd één ondertekend document dat voor meerdere betrokkenen beschikbaar is.

Hoe werkt het?

Open de DocumentModule en selecteer het document dat je wilt laten ondertekenen. Rechts van de bestandsnaam zie je een ondertekenicoontje. Wanneer je daarop klikt, kan je het proces starten.

Vervolgens kan je gebruikers uit de lijst selecteren. Dit zijn de gebruikers die al een MEXTRA account hebben. Je kan ook andere ondertekenaars toevoegen, door op de tekstlink te klikken. Hiermee nodig je ze alleen uit voor het ondertekenen van het specifieke document, ze worden geen MEXTRA gebruiker.

Vul de gegevens van de ondertekenaars in en controleer ze nog eens goed. Omdat het om een onderteken procedure gaat, kan je niet zomaar gegevens aanpassen.

In het filmpje hieronder zie je hoe het gaat.