Release Notes 13-09-2018

Let op: de namen van cliënten én de inhoud van de rapportages zijn ivm security en privacy eisen in de acceptatieversie versleuteld.

Einde Impersonisatie in zicht.
De impersonisatiefunctie in MEXTRA is voor beheerders handig om even snel een ander account over te nemen. Het probleem is echter dat deze functie moeilijk te verenigen is met de AVG. Je hebt immers toegang tot data die eigenlijk voor iemand anders bedoelt is. Ook in de logbestanden komt te staan dat een gebruiker iets gedaan heeft terwijl jij het als beheerder misschien was tijdens een impersonisatie actie.
We hebben dan ook besloten dat we deze functionaliteit m.i.v. 1 november 2018 niet langer aan zullen bieden.
We realiseren ons dat dit voor beheerders heel erg lastig is. Onze helpdeskmedewerkers maken inmiddels gebruik van Teamviewer, daarmee kunnen we de hele PC van een gebruiker overnemen waaronder ook MEXTRA overnemen. Wellicht dat Teamviewer ook voor jullie handig is om je werk als beheerder goed uit te kunnen voeren.

Nieuw

1. Digitaal ondertekenen is gereed
      1. Organisaties met een MEXTRA PLUS contract kunnen gebruik maken van digitaal ondertekenen. Beschikt u over een PLUS contract vraag digitaal ondertekenen dan aan via onze helpdesk.
      2. Heeft u nog geen PLUS contract vraag dan online een offerte aan via https://mextra.nl/prijs/#calculator
      3. Bekijk in onderstaande video hoe het ondertekeningsproces kunt starten.
      4. Voor het versturen van sms berichten wordt € 0,20 p/st. excl. BTW in rekening gebracht op de maandelijkse factuur. De tijdwinst en het ontbreken van portokosten maken deze nieuwe feature in MEXTRA tot een moderne oplossing die de administratieve last zo klein mogelijk maakt. #ontregeldezorg
    2. Toegang data per module
      Vanaf 1 oktober 2018 is per module te zien wie er toegang heeft tot de desbetreffende module. Dit is ook zichtbaar voor clienten die toegang hebben tot MEXTRA.
      Een ander is het gevolg van de AVG. Heeft u de specifieke dossier toegang nog niet helemaal perfect geregeld doe dat dan vóór 1 oktober a.s. In de FAQ wordt uitgelegd hoe een en ander werkt.
    3. Persoonsgegevens ook vanuit het menu in MEXTRA app.
      De module persoonsgegevens was in de app enigszins verborgen door op de foto te klikken. De toegang tot deze module is nu ook in het menu toegevoegd.

4. Startdatum zorgplan
      In de acceptatieversie is een nieuwe functionaliteit toegevoegd bij de module Careplan. M.b.v. de Antedateringslimiet is het mogelijk om de startdatum in het verleden te maximeren. Als u bv. 30 dagen invoert kan een startdatum van een plan nooit verder dan 30 dagen vanaf de actuele datum liggen. Als u deze functie niet activeert blijft alles bij het oude.

Aangepast

1. MEXTRA Today - tekst uitklapbaar
    Als er meer dan 2 regels rapportage is geschreven wordt de tekst in MEXTRA Today ingekort. Bij het klikken op de tekst wordt de gehele rapportage getoond.
  2. Scroll positie tussen tabs verbeterd.
    De scrollpositie in de verschillende tabs werd in MEXTRa nooit onthouden. De positie van de scrollbar was over alle tabs hetzelfde. Onze front-end developer Steven heeft de opmerkingen hierover serieus genomen en een enorme verbetering doorgevoerd.
    Per individuele tab blijft de scrollpositie nu bewaard.
  3. Verwijderen client
    Eerder was het mogelijk als beheerder meerdere cliënten te selecteren en deze in één actie te verwijderen. De kans op per ongeluk verwijderde client was te groot, het is nu alleen mogelijk per actie één client te verwijderen. Na op de delete knop te hebben geklikt moet ook nog eens het woord verwijderen ingetypt te worden om het bewustzijn te vergroten. Het verwijderen van een client is namelijk onherroepelijk.