Release Notes 12-06-2018

We hebben een belangrijke wijziging in ons releasemanagement doorgevoerd. Nieuwe features worden z.s.m. in de productieversie doorgevoerd. Ze zijn meestal nog niet zichtbaar voor onze klanten maar zijn door ons dan wel snel te activeren. Nieuwe features kunnen nog steeds in de acceptatieversie getest worden maar staan in de achtergrond dus ook al klaar in productie. In goed Nederlands werken we nu volgens het principe van Continous Delivery om nieuwe features sneller te kunnen leveren.

Vragen opmerkingen en testresultaten kunt u zoals altijd indienen via helpdesk@mextra.nl

Let op: de namen van cliënten én de inhoud van de rapportages zijn ivm security en privacy eisen in de acceptatieversie versleuteld.

Exit Internet Explorer

Steeds vaker zorgt het gebruik van Internet Explorer voor onverwachte situaties in MEXTRA. Dat ligt niet zozeer aan MEXTRA maar aan het feit dat Internet Explorer feitelijk een internet browser is die niet verder ontwikkeld wordt. Microsoft is overgestapt naar Edge, de browser die geleverd wordt icm Windows 10. We raden alle Windows gebruikers met klem aan niet langer gebruik te maken van Internet Explorer en over te stappen naar Edge. Google Chrome is ook een uitstekende keus.

Nieuw

1. Digitaal ondertekenen is gereed en te testen in accept.mextra.nl.
      1. Alleen PDF documenten zijn te ondertekenen.
      2. Ondertekenaars kunnen bestaan uit zowel MEXTRA gebruikers als mensen van buiten de organisatie.
      3. MEXTRA gebruikers moeten een ingevuld mobiel telefoonnummer in hun persoonlijk profiel hebben staan om in de lijst geselecteerd kunnen worden.
      4. Bekijk in onderstaande video hoe het ondertekeningsproces kunt starten.
      5. Ondertekenaars krijgen een uitnodiging via e-mail en moeten zich extra via een code die men via sms ontvangt identificeren (2 factor authenticatie). Zonder feitelijk in MEXTRA in te loggen kan het document veilig ingezien worden en ondertekend.
      6. Bij het ondertekenen kunt u gebruik maken van de handtekening die u in uw profiel op kunt slaan of direct een handtekening plaatsen. Dat kan mbv de muis van uw PC maar een tablet of smartphone werkt fijner. De kwaliteit van de handtekening is nu verbeterd, als u eerder een handtekening in uw profiel heeft opgeslagen zult u dat opnieuw moeten doen omdat deze is verwijderd om plaats te maken voor de verbeterde versie. Bekijk de FAQ voor uitleg.
      7. Als degene die is uitgenodigd om te ondertekenen het niet met de inhoud van het document eens is kan hij/zij weigeren te ondertekenen en de reden invullen.
      8. Op het moment dat iedereen een handtekening heeft geplaatst en/of de reden heeft ingevuld waarom hij/zij het niet met de inhoud eens is wordt er een extra pagina aan de desbetreffende PDF toegevoegd met daarop de handtekeningen.
      9. Altijd overzicht wie er al ondertekend heeft.
      10. Geen verspilling van papier en geen kosten voor postzegels!
      11. Voor het versturen van de sms berichten wordt € 0,20 p/st. excl. BTW in rekening gebracht op de maandelijkse factuur. De tijdwinst en het ontbreken van portokosten maken deze nieuwe feature in MEXTRA tot een moderne oplossing die de administratieve last zo klein mogelijk maakt. #ontregeldezorg
    2. Medewerkers 1 op 1 koppelen aan cliënten - AVG.
      Deze functionaliteit is sinds eind mei beschikbaar in MEXTRA. Het is nu mogelijk medewerkers 1 op 1 te koppelen aan clienten. Eerder was het alleen mogelijk om een medewerker aan een afdeling te koppelen of aan de gehele organisatie in het geval er geen afdelingen gebruikt worden.
      Waarom is deze wijziging belangrijk?
      De AVG stelt dat persoonsgegevens toereikend, ter zake dienend en beperkt moeten zijn tot wat noodzakelijk is voor de doeleinden waarvoor zij worden verwerkt. Daarnaast wordt er gesteld dat de verwerker (MEXTRA dus) maatregelen moet treffen om dat zoveel mogelijk te waarborgen.
      Automatisch koppelen aan een afdeling terwijl je geen behandel- en/of begeleidingsrelatie hebt met alle clienten is dus niet langer raadzaam.
      Sommige organisaties maakten om deze reden medewerkers aan als supporter of creëerden aparte afdelingen voor een medewerker, dat is nu dus allemaal niet meer nodig.
    3. Toegang data per module
      Clienten verlenen volgens de AVG toestemming voor de verwerking van persoonsgegevens. Zij kunnen die toestemming ook weer intrekken. Om duidelijk te maken wie er inzicht heeft in de persoonsgegevens gaan werken in MEXTRA dat per module zichtbaar maken. In de acceptatieversie is dat nu al te testen in de module 'Algemene Rapportage'.
      Klik op knop Screenshot_2018-06-11_10.14.22.png om te zien wie er toegang heeft tot deze module.
      Er verschijnt een lijst waarin u ook kunt zoeken naar iemand.

Dit overzicht wordt zichtbaar voor iedereen die toegang heeft tot een module. Zorg er dus voor dat u de juiste mensen koppelt zoals onder 2. beschreven.
    4. Tags in het zorgplan
      Het is nu mogelijk tags aan de interventies van een plan te koppelen. In onderstaand voorbeeld is er een tag 'Medicatie' aan een interventie gekoppeld. Het is mogelijk meerdere tags aan dezelfde interventie te koppelen.

In de dagrapportage worden deze tags ook zichtbaar en kan er ook op gefilterd worden. Zie afbeelding hieronder.

Meerdere tags geef je een specifieke kleur zodat ze snel herkenbaar zijn. Onderstaande opsomming is slechts een voorbeeld, als beheerder maak je je eigen set van tags met zelf gekozen kleuren aan.

Denk je dat tagging voor jouw organisatie interessant is, vraag dan aan onze helpdesk of het voor jou geactiveerd kan worden.
    5. Single Sign On
      Sommige klanten werken via Citrix of Remote Desktop of andere zakelijke desktop oplossing. Voor die klanten is het mogelijk om MEXTRA via een single sign on oplossing te benaderen. Het komt er in het kort er op neer dat je, nadat je al ingelogd bent op je zakelijke desktop omgeving niet opnieuw hoeft in te loggen in MEXTRA.
      Op dit moment kan dit in onze acceptatie omgeving getest worden voor STEVIG en Driestroom.

Werkt jouw organisatie ook met een zakelijke desktop omgeving en wil je het gemak van Single Sign On, neem dan contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden en kosten zijn.

Aangepast

1. Verbetering tabs
    De tabs in MEXTRA die een module aangeven zijn flink verbetert. Zo is het beeld rustiger wanneer van client gewisseld wordt. De tabs konden in dat geval verspringen, dat is nu voorbij. Ook blijft altijd dezelfde module geactiveerd bij het wisselen van client.
  2. GAS score in mobiele versie
    Het doen van een GAS score in de mobiele MEXTRA app werkte niet goed. Dat is gelukkig opgelost. Meer info over Goal Attainment Scoring kun je vinden op de website van methodieken.nl. In onze FAQ kun je zien hoe je GAS grafieken in beeld kunt krijgen om ze de voortgang van een interventie te kunnen monitoren.
  3. Opslaan organisatie instellingen
    In het wijzigen van organisatie instellingen zat een fout waardoor wijzigingen niet opgeslagen werden, denk bv. aan het toevoegen/wijzigen van bookmarks in het menu.
  4. Managementinfo VNG berichtenapp.
    De filtering op maand werkte niet goed, dat is direct opgelost.
    Met deze managementinfo is het mogelijk VECOZO declaraties voor WMO & JW als excel bestand te generen die ingelezen kunnen worden in de gratis berichtenapp van VNG.
    Meer info over de VNG Berichtenapp kunt u vinden op https://berichtenapp.vng.nl/handleiding.pdf