Rechten geven aan een discipline

Om te kunnen bepalen wat een gebruiker al dan niet kan/mag in MeXtra is het voor beheerders mogelijk rechten te geven. Je kunt rechten aan een specifieke gebruiker geven maar makkelijker is het om rechten aan een discipline te geven. Het grote voordeel is dat het dan overzichtelijk blijft en dat het minder werk is.

Werkwijze

1. Ga in het beheer naar het tabblad Disciplines en kies voor Overzicht.
  2. Kies de discipline waarvan je de rechten aan wilt passen en klik op het potlood icon om te wijzigen.
  3. Vink de verschillende module onderdelen naar wens aan of uit.
  4. Sla de wijzigingen op.

Gebruikers zullen de wijzigingen pas ervaren als ze na deze aanpassing opnieuw zijn ingelogd.