WeHelpen integratie

De eerste versie van onze WeHelpen integratie is gereed. Achtergrond informatie over deze integratie kun je lezen op ons blog.

Hoe werkt het.

1. Activeer als MeXtra beheerder de WeHelpen optie in het beheer onder organisatie - Organisatie - Organisatie Instellingen. Zie je als gebruiker geen WeHelpen tab als je een actie/afspraak gaat bewerken vraag dan aan je beheerder deze optie aan te zetten, het is gratis!
  2. Open een zorgplan en wijzig een bestaande interventie.
  3. Je ziet dat dit scherm vernieuwd is. Er zijn tabs beschikbaar voor de onderdelen. Bekijk hier hoe het werkt:

4. Als je deze functionaliteit voor de eerste keer gebruikt is er nog geen koppeling met WeHelpen gemaakt. Het scherm in de WeHelpen tab ziet er dan als volgt uit:
  5. Klik op de knop "Verbinden met WeHelpen"
    De website van WeHelpen wordt automatisch geopend.

Als je al beschikt over een WeHelpen account kun je hier de inloggegevens invullen en op inloggen klikken of gebruik maken van de Facebook login.
  6. Als je nog niet over een WeHelpen account beschikt kun je er hier direct eentje aanmaken.
  7. Zodra je bent ingelogd kun je WeHelpen koppelen met MeXtra door op de groene knop Account aanmaken te klikken (zie hieronder).
  8. Op het moment dat de koppeling gereed is verschijnt de melding "Authorisatie sessie is verlopen." Je kunt de website van WeHelpen sluiten en terug naar MeXtra gaan. Sluit eventuele openstaande schermen van het zorgplan en open opnieuw het zorgplan en pas de actie aan waar je een WeHelpen hulpvraag aan wilt koppelen. Je kunt nu je hulpverzoek invullen en indien door op de knop "Hulp Verzoek indienen" te klikken.
  9. De hulpvraag zie je verschijnen op het WeHelpen platform en kunnen mensen dus hun hulp aan gaan bieden. Let op, je kunt hier dus geen test vragen toe gaan voegen.
  10. Vrijwilligers die willen helpen kunnen op wehelpen.nl aangeven dat ze je willen helpen en jij krijgt daarvan via e-mail bericht.