Releasenotes '6f6097d', d.d. 19-10-2016

De items uit deze release note zijn nu te testen in https://accept.mextra.nl. Inloggen doe je met je reguliere inloggegevens.

Opmerkingen over deze release graag via de helpdesk vóór 27-10-2016.
De planning is om deze release in de nacht van zondag 30 op maandag 31 oktober naar productie over te zetten.

Nieuw

1. Het is nu mogelijk om de volgorde van de onderdelen in het zorgplan te wijzigen. Daarmee kun je bijvoorbeeld een prioriteit van hulpvragen en/of doelen aangeven.
    Werkwijze:
    1. Open het zorgplan.
    2. Klik op de Sorteer knop om deze functie te activeren.
    3. Op het moment dat de Sorteer functie geactiveerd is veranderd de kleur van de te soreteren onderdelen in geel.
    4. Je kunt de onderdelen nu met 'drag and drop' verslepen. Let op, je kunt alleen de volgorde van de onderdelen wijzigen en dus bv. geen actie naar een ander doel verslepen. Zie hieronder hoe het werkt.
  2.  !  We hebben een totaal nieuwe functionaliteit gereed die het mogelijk maakt om delen uit het zorgplan af te schermen. We noemen het de Privé optie.
    Als een onderdeel Privé wordt gemaakt is het alleen toegankelijk voor degene die aan dat onderdeel zijn gekoppeld op interventie niveau.
    Voorbeeld: In het zorgplan beschrijf je een hulpvraag die te maken heeft met een privacy gevoelig onderwerp, laten we zeggen seksualiteit. Zo'n onderdeel kun je dus privé maken zodat het alleen te lezen is voor bv. de Persoonlijk Begeleider en cliënt zelf. Als zo'n onderdeel in het plan op Privé is gezet geldt dat vanzelfsprekend ook voor de dagrapportage, die is dus ook alleen te lezen voor degene die gekoppeld zijn aan dat onderdeel.
    Omdat deze wijziging behoorlijk veel impact heeft binnen zowel de zorgplan én dagrapportage module hebben we ervoor gekozen deze nog niet beschikbaar te maken maar eerst grondig te testen of beide modules probleemloos werken met de gewijzigde code.
    Dus ga je gang en controleer of alles nog steeds werkt zoals je gewend bent. Als blijkt dat we daar zekerheid over hebben zullen we de Privé optie gaan activeren zodat jullie het ook daadwerkelijk kunnen gaan gebruiken.
  3. De eerste versie van onze WeHelpen integratie is gereed. Achtergrond informatie over deze integratie kun je lezen op ons blog.
    Hoe werkt het.
    1. Activeer als MeXtra beheerder de WeHelpen optie in het beheer onder organisatie - Organisatie - Organisatie Instellingen.
    2. Open een zorgplan en wijzig een bestaande interventie.
    3. Je ziet dat dit scherm vernieuwd is. Er zijn tabs beschikbaar voor de onderdelen. Bekijk hier hoe het werkt:

4. In de acceptatieversie is WeHelpen nog via hun beta omgeving gekoppeld en kun je dus nog geen hulpvragen toevoegen. Zodra we deze versie naar productie overzetten zie je de hulpvraag direct verschijnen op het WeHelpen platform en kunnen mensen dus hun hulp aan gaan bieden.
  4. En dan nog zo'n gave nieuwe toepassing. Je kunt nu direct vanuit het zorgplan gaan rapporteren. Achter de actie/interventie staat een nieuw icon, als je daarop klikt ga je direct naar dagrapportage en de juiste actie/interventie is automatisch geselecteerd.
  5. En nu we toch bezig zijn om het allemaal nog makkelijk te maken hebben we nog een nieuwe feature voor je in petto. In de Dagrapportage zie je voortaan alleen nog de acties die aan jou gekoppeld zijn, dat maakt het overzichtelijker en je kunt dus sneller kiezen.
  6. Als laatste is de tijdregistratie fors uitgebreid.
    Voortaan is tijdregistratie en indicatie gekoppeld. Je kunt dus alleen tijd schrijven op afgegeven indicaties. Maakt de kans op fouten een stuk geringer, dat leek ons wel zo handig. Er wordt ook nog hard gewerkt aan het toevoegen van WMO en JW indicaties, dat zie in de volgende release.

Aangepast

1. Aanpassing in de database structuur van tijdregistratie waardoor onderdelen nu op inactief kunnen worden gezet (alleen mogelijk door de MeXtra helpdesk) zodat bepaalde categorieën niet langer zichtbaar zijn voor eindgebruikers maar dat de daaraan gekoppelde registraties wel blijven bestaand en dus niet verloren gaan.
  2. Bug opgelost waardoor sommige e-mailadressen als niet geldig werden beoordeeld.
  3. Update 'Stormpath.SDK' NuGet package v0.94.2 doorgevoerd.

Let op: Items met een ! zijn van invloed op de gebruikerservaring.