Hoe bepaal ik of een gebruiker een e-mail adres heeft met ons domein?

MeXtra heeft nu de mogelijkheid om bij nieuwe gebruikers naast de e-mail verificatie ook een verificatie van het mobiele telefoonnummer via SMS te doen.
Die SMS verificatie wordt uitgevoerd bij gebruikers die een e-mail adres hebben die niet gelijk is aan het domein van de organisatie.

Voorbeeld 1:

Het domein van de organisatie is:  www.symax.nl

Het e-mail van de nieuwe gebruiker is jan_van_kampen@hotmail.com

In dit geval zal er altijd een SMS naar de gebruikers gestuurd worden om er zeker van te zijn dat de juiste persoon toegang krijgt tot MeXtra.

Voorbeeld 2:

Het domein van de organisatie is:  www.symax.nl

Het e-mail van de nieuwe gebruiker is jan_van_kampen@symax.nl

In dit geval ligt het eraan of de MeXtra beheerder ingesteld of het domein symax.nl is. Als de beheerder dat niet ingesteld heeft zal er alsnog een SMS verificatie uitgevoerd worden.
Als de beheerder symax.nl wel heeft ingesteld als domein wordt er geen SMS verificatie uitgevoerd. De organisatie heeft immers de controle over haar eigen domein namen en kan er zeker van zijn dat er sprake is van een geautoriseerde toegang tot MeXtra.

Instellen domein.

MeXtra beheerders kunnen zelf het domein instellen.

1. Ga naar het beheer,
  2. Kies in het tabblad Organisatie voor Organisatie Instellingen,
  3. Vul het domein in zonder www,

4. Opslaan.