Update inlogsysteem MeXtra, d.d. 18-05-2016

Er zal dan een update van MeXtra doorgevoerd worden die te maken heeft met de manier van inloggen in MeXtra.
Omdat het een grote update is en er nogal wat database wijzigingen zijn is het deze keer noodzakelijk om MeXtra offline te halen.

Daarom is MeXtra tussen dinsdagavond 17 mei 22:00 en woensdagochtend  18 mei 07:00 uur niet beschikbaar.

Deze melding is ook op de login pagina te lezen zodat alle gebruikers op de hoogte zijn en er rekening mee kunnen houden.

In plaats van release notes hebben we de wijziging ditmaal in een FAQ (Veelgestelde Vragen) opgesomd zodat alle gebruikers deze informatie ook kunnen inzien.
Deze FAQ is ook op de login pagina te openen.
In het onderdeel Nieuwe Authenticatie zie je de belangrijkste info over deze update.

Samenvatting wijzigingen

• De grootste wijziging voor gebruikers is dat ze voortaan in moeten loggen met een e-mailadres in plaats van een gebruikersnaam.
  • Als je voor het eerst op de nieuwe inlog pagina komt kun je niet direct inloggen. Je zult eerst een nieuw wachtwoord aan moeten maken. Lees hier hoe je dat eenvoudig zelf kunt doen.
  • Het aanmaken van nieuwe gebruikers is gewijzigd, dit is alleen voor beheerder van toepassing. Bekijk hier de handleiding.
  • Gebruikers kunnen voortaan hun eigen wachtwoord resetten in het inlogscherm. Ze hoeven daarvoor niet meer contact op te nemen met de MeXtra beheerder.
    Sterker nog, het is voor beheerder niet langer mogelijk om wachtwoorden van gebruikers te resetten.
  • Nieuwe gebruikers ontvangen hun inloggegevens (wachtwoord) niet meer in de aanmeld e-mail maar kunnen hun wachtwoord zelf aanmaken nadat ze op de link in de welkom e-mail hebben geklikt. Klik hier voor de handleiding
  • Gebruikers wiens e-mailadres niet overeenkomt met het domein van de organisatie zullen niet alleen hun e-mail moeten bevestigen maar krijgen bij aanmelding ook een SMS met een code die ze in MeXtra in moeten voeren.
    Lees hier de werkwijze.
  • Het is nu mogelijk om met één account toegang te krijgen tot verschillende organisaties die MeXtra gebruiken. Je hoeft dan nooit meer opnieuw in te loggen maar kunt direct vanuit het menu switchen naar die andere organisaties. Benieuwd hoe dat werkt, lees hier hoe.

Vriendelijke groet,

het MeXtra team.