Nieuwe gebruiker toevoegen (aangepast door AVG).

• Inloggen in MeXtra als beheerder.
  • Ga naar beheer (klik onderin het menu op uw profielfoto of user-3.png)
  • Kies in het tabblad Gebruikers voor Nieuwe Gebruiker

Onderstaande scherm verschijnt in beeld.

• Kies de juiste rol voor de nieuwe gebruiker
  • Klik op Volgende

Het volgende scherm verschijnt in beeld.

• Vul het e-mailadres van de nieuwe gebruiker in en klik op volgende.

• MeXtra controleert of u een geldig e-mailadres heeft ingevuld, als dat het geval is verschijnt er een vinkje achter het e-mailadres.
  • U kunt nu de Persoonlijke Informatie van de nieuwe gebruiker invullen.
    • Het mobiele telefoonnummer is verplicht indien het e-mailadres domein niet hetzelfde is als het domein van de organisatie. De gebruiker zal zowel zijn/haar e-mailadres als het mobiele telefoonnummer moet verifiëren.
      Dit voorkomt dat als gevolg van een typefout in het e-mailadres iemand ongeautoriseerd toegang tot een dossier kan krijgen.
    • De nieuwe gebruiker ontvangt (nadat deze procedure is afgerond) een e-mail met een link waarmee hij/zij dit e-mailadres kan bevestigen.

• Indien ook een mobiel nummer verplicht is zal de gebruiker na bevestigen van de e-mail een SMS ontvangen met een code die in MeXtra ingevoerd moet worden.
    • Mocht de gebruiker de e-mail en/of SMS niet hebben ontvangen controleer dan het e-mailadres en het mobiele nummer op juistheid en pas het aan en sla op. Er wordt dan een nieuwe link verstuurd.

• Kies tot slot welke afdelingen de nieuwe gebruiker toegang krijgt Niet alle organisaties gebruiken afdelingen dus het kan zijn dat dit onderdeel niet zichtbaar is. Als uw organisatie geen afdelingen heeft kijk dan onder aan deze FAQ.
  • Selecteer de juiste Discipline(s), afhankelijk van de discipline wordt automatisch de bijbehorende permissies toegevoegd.
  • Klik vervolgens onder aan de pagina op Opslaan.
    • De nieuwe gebruiker ontvangt nu automatisch een e-mail (en eventueel een SMS) om zijn/haar account te bevestigen.

Mijn organisatie heeft geen afdelingen!

• Het koppelen van cliënten aan gebruikers is gewijzigd ivm de eisen van de AVG. Als uw organisatie geen afdelingen heeft maakt u eerst zoals hierboven een gebruiker aan.
  • Deze gebruiker is nu nog niet gekoppeld aan clienten. Daarvoor opent u het overzicht Gebruikers opnieuw en klikt op het potlood icon van desbetreffende gebruiker.
  • Onderin dit scherm komt een overzicht te staan met cliënten zoals hieronder weergegeven.
    Verplaats de clienten tot wie deze medewerker toegang mag hebben naar de middelste kolom en klik op opslaan. U kunt evt met de pijltjes toets en de shift knop meerdere clienten selecteren en in één keer verplaatsen.