Nieuwe gebruiker toevoegen.

• Inloggen in MeXtra als beheerder.
  • Ga naar beheer (klik onderin het menu op )
  • Kies in het tabblad Gebruikers voor Nieuwe Gebruiker

Onderstaande scherm verschijnt in beeld.

• Kies de juiste rol voor de nieuwe gebruiker
  • Klik op Volgende

Het volgende scherm verschijnt in beeld.

• Vul het e-mailadres van de nieuwe gebruiker in en klik op volgende.

• MeXtra controleert of u een geldig e-mailadres heeft ingevuld, als dat het geval is verschijnt er een vinkje achter het e-mailadres.
  • U kunt nu de Persoonlijke Informatie van de nieuwe gebruiker invullen.
    • Het mobiele telefoonnummer is verplicht indien het e-mailadres domein niet hetzelfde is als het domein van de organisatie. De gebruiker zal zowel zijn/haar e-mailadres als het mobiele telefoonnummer moet verifiëren.
      Dit voorkomt dat als gevolg van een typefout in het e-mailadres iemand ongeautoriseerd toegang tot een dossier kan krijgen.
    • De nieuwe gebruiker ontvangt (nadat deze procedure is afgerond) een e-mail met een link waarmee hij/zij dit e-mailadres kan bevestigen.

• Indien ook een mobiel nummer verplicht is zal de gebruiker na bevestigen van de e-mail een SMS ontvangen met een code die in MeXtra ingevoerd moet worden.
    • Mocht de gebruiker de e-mail en/of SMS niet hebben ontvangen controleer dan het e-mailadres en het mobiele nummer op juistheid en pas het aan en sla op. Er wordt dan een nieuwe link verstuurd.

• Kies tot slot welke afdelingen de nieuwe gebruiker toegang krijgt (Niet alle organisaties gebruiken afdelingen dus het kan zijn dat dit onderdeel niet zichtbaar is).
  • Selecteer de juiste Discipline(s), afhankelijk van de discipline wordt automatisch de bijbehorende permissies toegevoegd.
  • Klik vervolgens onder aan de pagina op Opslaan.
    • De nieuwe gebruiker ontvangt nu automatisch een e-mail (en eventueel een SMS) om zijn/haar account te bevestigen.