Inleiding nieuwe authenticatie.

Vanaf medio Mei 2016 werkt MeXtra met een andere wijze van authenticatie. Dit heeft enkele wijzigingen tot gevolg die we in dit FAQ onderdeel uit zullen leggen.

• De grootste wijziging voor gebruikers is dat ze voortaan in moeten loggen met een e-mailadres in plaats van een gebruikersnaam.
  • Als je voor het eerst op de nieuwe inlog pagina komt kun je niet direct inloggen. Je zult eerst een nieuw wachtwoord aan moeten maken. Lees hier hoe je dat eenvoudig zelf kunt doen.
  • Nadat je voor het eerst op de nieuwe login pagina bent ingelogd krijg je de gebruiksvoorden te zien, deze moet je accorderen alvorens je toegang tot MeXtra krijgt. Lees hier waarom.
  • Het aanmaken van nieuwe gebruikers is gewijzigd, dit is alleen voor beheerder van toepassing. Bekijk hier de handleiding.
  • Gebruikers kunnen voortaan hun eigen wachtwoord resetten in het inlogscherm. Ze hoeven daarvoor niet meer contact op te nemen met de MeXtra beheerder.
    Sterker nog, het is voor beheerder niet langer mogelijk om wachtwoorden van gebruikers te resetten.
  • Nieuwe gebruikers ontvangen hun inloggegevens (wachtwoord) niet meer in de aanmeld e-mail maar kunnen hun wachtwoord zelf aanmaken nadat ze op de link in de welkom e-mail hebben geklikt.
  • Gebruikers wiens e-mailadres niet overeenkomt met het domein van de organisatie zullen niet alleen hun e-mail moeten bevestigen maar krijgen bij aanmelding ook een SMS met een code die ze in MeXtra in moeten voeren.
    Lees hier de werkwijze.
  • Het is nu mogelijk om met één account toegang te krijgen tot verschillende organisaties die MeXtra gebruiken. Je hoeft dan nooit meer opnieuw in te loggen maar kunt direct vanuit het menu switchen naar die andere organisaties. Benieuwd hoe dat werkt, lees hier hoe.