Releasenotes '3586c25', d.d. 08-02-2016

Op maandagavond 08-02-2016 zal er een MeXtra update plaats vinden.

Het betreft de volgende aanpassingen.

NIEUW

Authenticatie
MeXtra krijgt een nieuwe vorm van authenticatie (de manier waarop je inlogt en het voor MeXtra duidelijk is dat jij toegang mag krijgen) die veiliger en veelzijdiger is.
Om met die nieuwe authenticatie te kunnen gaan werken moeten gebruikers gebruik maken van een uniek e-mailadres. Dat e-mailadres wordt namelijk je gebruikersnaam.

Het is dus belangrijk dat beheerders de accounts gaan controleren op dubbele e-mailadressen. We begrijpen dat dit geen klus is waar jullie op zitten te wachten dus hebben we daarvoor een hulpmiddel gemaakt.

Als u als beheerder inlogt en en er zijn binnen uw organisatie MeXtra gebruikers die geen uniek e-mailadres hebben krijgt daarvan een melding op het scherm.

Als u vanaf dinsdag 9 februari deze melding als beheerder niet ziet ben u al klaar.
Krijgt u de melding wel dan kunt in het beheer gedeelte van MeXtra op zoek gaan naar het gebruikers overzicht. Daarin is een nieuwe kolom E-mail toegevoegd.
Bij gebruikers die geen uniek e-mailadres hebben wordt een rood e-mail icoon getoond, bij de gebruikers waar het in orde is een groen e-mail icoon .

Als u met de muis over een rood e-mail icoon gaat verschijnt er een tooltip met uitleg bij welke andere gebruiker eenzelfde e-mailadres wordt gebruikt.

U heeft tot 1-03-2016 de tijd om ervoor te zorgen dat alle gebruikers een groen icoon achter hun naam hebben staan. Het kan zijn dat gebruikers aan meer dan één organisatie in MeXtra verbonden zijn. Als dat het geval is wordt dat in de tooltip weergegeven (zie afbeelding). Neem in dat geval contact op met onze helpdesk door een e-mail te sturen naar helpdesk@symax.nl met vermelding van deze gebruiker.

We houden jullie op de hoogte an de voortgang.

Algemeen
Bij het openen van een module wordt de cursor automatisch (daar waar mogelijk) op het eerste invulveld geplaatst zodat u direct kunt beginnen met invoeren van tekst zonder eerst het invoerveld aan te hoeven klikken. Veel gemakkelijker kunnen we het niet voor u maken :)

Zorgplan
Voortaan is het mogelijk een titel aan het zorgplan toe te voegen.

Werkwijze:
Klik op de gekleurde balk(de kleur is afhankelijk van de status van het zorgplan) van het zorgplan om te wijzigen.

U kunt in het scherm dat nu in beeld komt een titel geven aan het zorgplan en deze opslaan, zie afbeelding hieronder.

Als u in de plaats van titel een andere term wilt gebruiken dan kan, u kunt deze als MeXtra beheerder aanpassen in het beheer onder 'Organisatie - Klassieke modules - Careplan. U kunt ook een e-mail sturen naar onze helpdesk, wij doen het graag voor u.

Aangepast/opgelost/verbeterd

Zorgplan

• Bij het aanmaken van een nieuwe interventie in het plan werd de tijdsinvestering niet direct getoond, deze kwam pas in beeld bij het wijzigen van een interventie. Dit is opgelost.
  • Bij het koppelen van gebruikers aan een interventie werd de term medewerkers gebruikt, dat gaf onduidelijkheid - en terecht - bij cliënten en supporters. De term Medewerkers is vervangen door Gebruikers.

Stamkaart
Het gebeurde incidenteel dat bij aanpassen van de persongegevens de pagina ineens zwart was omdat het het invoerveld verdwenen was. Dit is opgelost door het automatisch scrollen van de pagina.

Zapier AP
Voor organisatie Ixta Noa is de API koppeling tussen het formulier op de website en MeXtra aangepast zodat ook het e-mail adres van de client gesynchroniseerd wordt.

Noot: deze koppeling regelt dat mensen die mogelijk client worden via een website van de organisatie automatisch als client in MeXtra worden opgeslagen (status inactief) inclusief de persoonsgegevens.
Wilt u als organisatie ook een dergelijke koppeling vraag dan bij ons naar de mogelijkheden.

Notificatie
Een notificatie via e-mail op het moment dat iemand anders een reactie op de door u geschreven rapportage heeft toegevoegd werkte niet meer. Dit is weer hersteld, het is hiervoor dus niet nodig om geabonneerd te zijn op de desbetreffende client.

Questionnaire

• Soms waren de opgeslagen formulieren in het beheer onder 'Moderne modules' niet zichtbaar, dat is opgelost.
  • Het verwijderen van vragen in een formulier gaf problemen, is ook opgelost.

Tijdregistratie

• De CSV export werkt nu ook in Safari voor Mac
  • Bijzondere tekens (HTML) werden niet goed weergegeven, is opgelost.
  • Het is mogelijk om in het beheer te filteren op categorie.
  • Tijdschrijven heeft nu een interval van 5 minuten ipv 1 minuut.