Releasenotes v3.2.4

MeXtra Releasenote versie 3.2.4 d.d oplevering 18-01-2013

Wat is nieuw

• Module Zorgplan:
      • Aangepast zodat een zorgplan aanmaken ook op een iPad goed werkt. Rechtermuisfunctie is nu ook zichtbaar als er met de linkermuisknop of een vinger (iPad) op geklikt wordt.
      • Wizard zorgplan toegevoegd. Na het invoeren van een onderdeel in het zorgplan kan direct doorgeklikt worden naar een volgens sub-onderdeel. Dus als er bv. een Hoofddoel is toegevoegd heeft men de keuze op dit op te slaan en te sluiten (zoals in de vorige versie) maar nu kan men ook kiezen voor Opslaan en direct een Werkdoel toevoegen.
      • Als er een onderdeel in het zorgplan wordt toegevoegd wordt er automatisch naar dat onderdeel gescrold. De gebruiker hoeft dus niet meer te zoeken waar het toegevoegde stuk staat en kan direct gaan typen.
    • Algemeen
      • In vorige versie was het alleen mogelijk om PDF's op te slaan door op het PDF icoon te klikken. Op een iPad kun je geen PDF downloaden en werd deze dus ook niet zichtbaar.
        Binnen de modules waarbij het mogelijk is om een PDF te maken kunt u nu kiezen uit 2 mogelijkheden, pdf_open.png  het openen van de PDF in een nieuwe Tab en pdf_download.png om de PDF te downloaden (dit laatste werkt dus niet op een iPad!).
    • Module Documenten
      • De iconen van de mappen zijn vervangen. Er is nu onderscheid gemaakt tussen mappen waar al één of meerdere bestanden zijn opgeslagen - folder_full.png en legen mappen zodat u niet eerst een map hoeft aan te klikken om te zien of er een bestand is opgeslagen - folder.png.
    • Module Domein rapporten
      • Deze module die meestal gebruikt wordt voor bv. intake heeft nu ook een exportfunctie naar PDF.
    • Module Stamkaart
      • Nieuwe velden aangemaakt:  Aanmeldingsdatum - Datum in Zorg - Datum uit zorg
        Als u deze velden wilt gebruiken geef dat dan even door via helpdesk@symax.nl

Wat is aangepast/opgelost/verbeterd

• Aanpassen gegevens in stamkaart was niet mogelijk bij cliënten met een registratiedatum vóór 1980, dit is opgelost.
  • Functionaliteit van de tekstvakken binnen alle modules sterk verbeterd zodat deze nu goed werken op de iPad.
  • Bug opgelost in het onderdeel 'Laatst geselecteerde cliënten'. Als er een client verwijderd was, gaf MeXtra een foutmelding. Nu wordt er bij het inloggen eerst gecontroleerd of alle cliënten die in de lijst laatst geselecteerd staan nog wel bestaan.
  • De standaard looptijd is nu exact 1 jaar, dit was 1 jaar en één dag.
  • In de  PDF export van Algemene Rapportage wordt nu ook rekening gehouden met de labels.
  • In de stamkaart worden nu alleen nog de actuele indicaties getoond, ze blijven wel bestaan en zijn ook nog in te zien als er op het ezelsoor geklikt wordt naar de schrijfkant van de module Stamkaart.