Volgen

Cliënt is uit zorg, kan ik deze dan verwijderen uit MeXtra?

Nee, als u een clënt verwijderd dan gooit u ook alle data (dus zorgplannen en rapportages) weg. 

Verwijder een client alleen op uitdrukkelijk verzoek van de client zelf, en let zelfs in dat geval op de wettelijke bewaartermijn. Zie ook http://www.vgn.nl/artikel/13785

U bent als zorgorganisatie verantwoordelijk voor het bewaren van die gegevens, MeXtra is in dit geval de bewerker van de gegevens. Zie ook onze privacyverklaring.

Oplossing:

  • Wijzig in het beheer de status van de client van actief naar inactief. (zie afbeelding).
  • De data data blijft bewaard.
  • Cliënt is eenvoudig weer op actief te zetten zodat data weer bereikbaar is.
  • Inactieve cliënten worden niet aan u doorberekend.

Als de cliënt op inactief staat kan het zijn dat u deze niet direct in het overzicht ziet staan. Dat is afhankelijk van het filter in de kolom status. In het voorbeeld hieronder staat het filter op de status Actief. Alleen actieve clienten worden getoond.

Als de status op 'Beide' staat dan ziet u ale cliënten ongeacht hun status (zie voorbeeld onder). Het is ook mogelijk te filteren op clienten met de status 'Inactief".

Was dit artikel nuttig?
Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 0 van 0
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

0 Opmerkingen

U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.