Releasenotes 'Navy Sheep' - 05-04-2017

deze aanpassingen kunnen in de nieuwe acceptatieversie via https://accept.mextra.nl getest worden.

Let op: de namen van cliënten én de inhoud van de rapportages zijn ivm security en privacy eisen in de acceptatieversie versleuteld.

Items met een burn.png zijn reeds als hotfix in productie toegevoegd en dus beschikbaar via https://mextra.nl.

NIEUW

1. Er is een nieuw type Hulpverlener - Gezinscoach - toegevoegd in Persoonsgegevens. burn.png
  2. Nieuwe Evaluatie module.
    Deze totaal vernieuwde Evaluatiemodule is grotendeels gebaseerd op de module Dagrapportage.
    1. Er zijn niet langer 2 verschillende tekstvakken om de Evaluatie en Voortgang in vast te leggen. De hele evaluatie komt in één tekstvak.
      Bestaande Evaluatie en Voortgang teksten worden netjes samengevoegd in de nieuwe Evaluatie module zoals in het voorbeeld hieronder.

Gedurende deze sprint zullen we nog een zgn. Snippet functionaliteit toevoegen. Een voorbeeld daarvan is in deze versie nu al in Dagrapportage te zien.
    2. Het schrijven van een evaluatie is echt veel eenvoudiger geworden.

3. Managementinformatie voor Community support is gereed, #762 & #766.
  4. Je kunt nu als beheerder in het Clienten Overzicht zien welke supporters allemaal toegang tot het dossier van de client hebben. #677.
    Zie onderstaande filmpje.

5. Op het moment dat een een client op inactief wordt gezet wordt ook nu ook de bijbehorende client gebruiker op inactief gezet.
  6. Voor de modules Dagrapportage en Algemene Rapportage is de Snippet functionaliteit toegevoegd. #232.
    Snippets zijn feitelijk stukjes tekst die aangemaakt kunnen worden in het beheer en die in de modules opgeroepen kunnen worden. Je kunt ze gebruiken om bijvoorbeeld een soort template te laten zien in een tekstvak van een module.
    In onderstaande voorbeeld wil ik rapporteren aan de hand van het PES model.

De snippet functionaliteit komt binnenkort ook beschikbaar in de Evaluatiemodule.
    Voordat je snippets kunt gaan gebruiken moet de beheerder dus eerst een snippet aanmaken in het beheer. Dat doe je dus in de desbetreffende module in beheer.
  1.

AANGEPAST

1. Het aanpassen van permissies kan beter op disciplinenieveau gebeuren dan op gebruikersniveau. Het scheelt enorm veel werk is is veel makkelijk in het onderhoud. Eén aanpassing van de permissie in een discipline werkt immers automatisch door naar alle medewerkers die gekoppeld zijn aan die discipline.
    Daarom geven we nu in het gebruikersbeheer het advies om het instellen van de permissies via de disciplines te laten verlopen (zie afbeelding).

2. De naam van een nieuwe subvraag in een formulier was standaard 'Undefined'  dat is opgelost. #756.
  3. Het aanpassen van de volgorde va vragen in een formulier gaf soms wat problemen, ook die problemen zijn de wereld uit. #760
  4. Verschillende aanpassingen in het Clienten Overzicht in beheer.
    1. De sortering die gemaakt is blijft behouden als de back knop is ingedrukt. #736.
    2. Er ontstond een foutmelding in dit overzicht op het moment dat er geen actieve clienten in een organisatie bestonden.
  5. De term Functie is op verschillende onderdelen in MeXtra vervangen door Indicatie. burn.png#735.
  6. De validatie in de Tijdregistratie tussen Categorie en Indicatie is aangepast. burn.png
  7. In het Afdelingen Overzicht is nu het verschil aangegeven tussen actieve en inactive gebruikers en clienten. burn.png