Releasenotes Purple Parrot 15-03-2017

deze aanpassingen kunnen in de nieuwe acceptatieversie via https://accept.mextra.nl getest worden.

Let op: de namen van cliënten én de inhoud van de rapportages zijn ivm security en privacy eisen in de acceptatieversie versleuteld.

Items met een burn.png zijn reeds als hotfix in productie toegevoegd en dus beschikbaar via https://mextra.nl.

NIEUW

1. Digitaal ondertekenen Zorgplan.
    Het ondertekenen van een zorgplan in MeXtra was niet meer dan een vinkje kunnen zetten als teken dat er op papier een handtekening door de client was gegeven. Nu kan er digitaal een handtekening gezet worden. Dat kan m.b.v. en muis op een PC maar veel makkelijker en gebruiksvriendelijker is als je dat op een iPad doet, best handig dus.
    De handtekening wordt nu in de zorgplan module gezet en nog niet op het ondertekeningsformulier. We horen graag van jullie wat de meest ideale oplossing is binnen de workflow die jullie hanteren.
  2. Verbeteringen in de module Urenregistratie
    1. I.p.v de uren - minuten registratie vul je nu het van tot tijdstip in en MeXtra noteert automatisch de duur. Het vastleggen van het tijdstip wordt steeds meer gevraagd bij een materiële controle vandaar dat we deze wijziging hebben doorgevoerd. #695.
    2. Het invullen van en Categorie of Indicatie is nu verplicht. #697.
  3. Bij het generen van een Zorgplan als PDF is het nu ook mogelijk om de inhoud van het werkplan terug te laten komen in de PDF. De tekst van het werkplan én de naam van een eventuele bijlage worden weergegeven. #676
  4. Notificatie Beheer. Abonneren op een client is eenvoudig maar tot nu toe was er geen overzicht op welke clienten je allemaal geabonneerd was. Dat hebben we nu voor je opgelost. In één oogopslag zie je op wie je al dan niet geabonneerd bent, je kunt het ook direct aanpassen. #590 and #334.

AANGEPAST

1. Bug fix Pdf weergave- en export. burn.png De foto's werden niet afgebeeld, dat is hersteld.
  2. Questionairre:
    1. Probleem opgelost bij het aanpassen van vragen in de Questionnaire module in Firefox. burn.png #728
    2. Als een datum veld wordt aangepast als antwoord wordt ook de actuele datum tijd geupdate. burn.png #732.
    3. Het kopiëren van vragen gaf zo nu en dan problemen, is opgelost. burn.png #733
    4. Tijdens het wijzigen van een vraag was er een opslaan knop voor de vraag én voor het gele formulier zichtbaar, dat was verwarrend. De Opslaan knop van het formulier is nu uitgezet op et moment dat men bezig is en vraag aan te passen.burn.png #748
    5. Diverse kleine bugfixes in deze module.
  3. Diverse types hulpverleners toegevoegd in Persoonsgegevens.burn.png #739.
  4. We kunnen nu ook de naam van de zorginstelling toevoegen aan de welkomstmail aan nieuwe gebruikers zodat voor clienten en/of supporters duidelijk is van waaruit er een MeXtra account voor hen is aangemaakt.#731.
  5. Diverse kleinere bug fixes.
  6. De meta informatie van te exporteren PDF's is verbeterd. Daarmee geven we bij browsers de voorkeur aan het openen van een PDF ipv aan het downloaden van een PDF.
    Verder is de naamgeving van de PDF aangepast: 'MextraExport_yyyyMMddHHmmss.pdf'.
    (Opmerking: de verschillende browser gaan verschillend om met PDF's, we kunnen dan ook alleen met deze wijziging bevorderen dat de bestanden geopend ipv gedownload worden maar we hebben daar niet de volledige controle over.)
  7. Het onderdeel Afdelingen is weer zichtbaar voor SuperUsers behalve voor de SuperUsers die een gratis account hebben. burn.png #738.
  8. Er is een layout problem opgelost in de Zorgplan module. Het probleem deed zich voor wanneer een interventie werd gewijzigd#745.
  9. In het overzicht Afdelingen in het beheer was niet duidelijk welke gekoppeld gebruikers aan een afdeling actief of inactief zijn. We hebben dat nu door een kleur aangegeven. #563.