Een (zorg)plan maken

Het plan is de centrale module binnen MEXTRA. Daarin beschrijf je de hulpvragen van de cliënt en definieer je de hulp die geboden gaat worden.

Hoe werkt het?

Aanmaken

1. Selecteer de cliënt waar je het plan voor wilt maken.
  2. Open de Plan module en klik op het Toevoegen icoon
    careplan-module-1808.jpg  careplan-toevoegen-1808.jpg
  3. Wanneer de cliënt al een plan heeft, kan je kiezen om het oude plan te kopiëren.

Onderdelen toevoegen

1. Klik op onderdeel toevoegen. Je begint met een hulpvraag* of hoofddoel*. Iedere organisatie kan een eigen benaming kiezen, zodat dit past bij de werkwijze.
  2. Daarna kan je het plan gaan vullen. Bekijk hieronder hoe dat gaat. Op deze manier kun je het plan zo groot maken als je zelf wilt

Gebruikers en disciplines koppelen.

Bij het onderdeel Interventie* voeg je een gebruiker of discipline toe aan dat deel van het plan. Op die manier kun je mensen verantwoordelijk voor een afspraak maken. Alleen de gebruikers die verantwoordelijk zijn, kunnen rapporteren of evalueren op dit onderdeel.

Status van het plan

Een plan in MEXTRA kent verschillende statussen, elke status heeft zijn eigen kleur:

1. Concept: in deze status ben je nog bezig het plan te schrijven, je kunt nog niet rapporteren op de onderdelen uit het plan.
  2. Actief: het plan is gereed, het is nu mogelijk om te rapporteren op de onderdelen uit het plan.
  3. Inactief: het plan is niet langer actueel, het plan is nog wel in te zien maar je kunt niet meer rapporteren op de onderdelen.

Op het moment dat het concept plan compleet is kun je de status wijzigen naar actief. Het is dan immers ook mogelijk om te gaan rapporteren op de voortgang. Het aanpassen van de status van Plan kan alleen als je daarvoor de juiste permissie hebt. (Vraag het na bij de MEXTRA Beheerder binnen jouw organisatie).

Rapporteren

Nu de status van het plan is kun je gaan rapporteren op de gemaakte afspraken, als je tenminste verantwoordelijk gemaakt bent voor een of meerdere afspraken. Je kunt direct vanuit het Plan rapporteren, bekijk hieronder hoe dat werkt. Je kunt ook rapporteren vanuit de module Planrapportage.

* In de Zorgplan module kan jouw organisatie alle onderdelen een eigen naam geven. De module kan bijvoorbeeld "Mijn Plan" of "Ondersteuningsplan" heten. Ook de onderdelen in het plan hebben per organisatie een eigen naam. Bijvoorbeeld "Zorgvraag", "Hulpvraag", "Doel", "Actie" of "Interventie".