Beheer: Disciplines en permissies

Deze handleiding is voor gebruikers in de rollen MEXTRA beheerder of Superuser, met beheersrechten.

Door middel van disciplines kun je een groep gebruikers definiëren en hen permissies toekennen. Met permissies geef je aan wat een gebruiker of discipline kan bekijken, aanpassen en eventueel verwijderen. Disciplines en permissies zijn belangrijk om in MEXTRA te kunnen werken.

Aanmaken en beheren van disciplines
U opent de beheer module door het tandwiel icoontje Schermopname__91.1_.png, in de linkerbalk van MEXTRA, aan te klikken. Vervolgens selecteert u het tabblad Disciplines (uiterst rechts), door er met de huis overheen te bewegen. Dan kiest u 'nieuwe discipline'. U komt in een scherm terecht waarin u de naam van de discipline kunt beschrijven. Verder ziet u een boomstructuur met lege "checkboxes" met beschrijvingen. Dit zijn de permissies. U vinkt de permissies aan die de discipline mag hebben en drukt vervolgens opslaan. Let op: recentelijk aangepaste permissies zijn pas zichtbaar nadat u éénmaal uitgelogd bent geweest. Bekijk het onderstaande filmpje om te zien hoe het werkt.

Een discipline toekennen aan een gebruiker
De volgende stap is om de discipline toe te kennen aan een gebruiker. Dit doet u door naar beheer te gaan en onder het tabblad 'Gebruikers' de optie 'overzicht' aan te klikken. U zoekt de juiste gebruiker en klikt vervolgens op het potlood icoontje Schermopname__98.1_.png. U komt dan op het scherm van de gebruikersscherm. Onder het gedeelte 'Disciplines' kunt u selecteren onder welke disciplines de gebruiker valt. Meerdere disciplines per gebruiker zijn mogelijk. Bekijk het onderstaande filmpje.