Evalueren

In de module evaluatie kunt u standaard voorlopige evaluaties schrijven. Voor uw organisatie kan de optie om definitieve evaluaties te schrijven aangezet worden. Met definitieve evaluaties kunt u doelen afvinken: behaald of niet behaald. Met voorlopige evaluaties kan dit niet, omdat het doel nog niet wordt afgerond.

Tussentijds evalueren
Wanneer u op het startscherm van MEXTRA bent gaat u naar het menu icoontje Schermopname__94_.png in de linkerbalk. Vervolgens klikt u het icoontje van Evaluatie Schermopname__91.4_.png aan. Het is mogelijk dat de module een andere naam heeft binnen uw organisatie, maar het icoontje blijft hetzelfde.

Allereerst kunt u selecteren op welk plan u wil evalueren. Standaard wordt de evaluatie voor het actieve plan weergegeven. Daarna kunt u selecteren op welk onderdeel u wil evalueren. Als u in het tekstvak klikt kunt u een evaluatie schrijven. Door op 'Voeg toe' te klikken wordt de evaluatie opgeslagen. Er verschijnt dan een icoon van een blauwe cirkel Schermopname__108_.png bij het opgeslagen plan. Deze blauwe cirkel geeft weer dat een onderdeel geëvalueerd is, maar nog niet afgesloten. Deze blauwe cirkel komt ook te staan bij het onderdeel in de module Plan. Bekijk het onderstaande filmpje om te zien hoe het werkt.

Definitief evalueren
Kanttekening: De permissie om definitief te evalueren moet aangezet zijn voor u of voor uw discipline voordat u dit kunt doen.

Vanuit het menu gaat u weer naar de evaluatie module. Boven het tekstveld klikt u het rechter tabblad met 'Definitieve evaluatie' aan. Vervolgens selecteert u een onderdeel en klikt u op het tekstveld om te beginnen met typen. U kunt eventueel een afbeelding toevoegen door op het camera icoontje te klikken links onder het tekstveld. U kunt dan een afbeelding selecteren en de afmeting ervan aanpassen. U moet dan aangeven of het onderdeel behaald Schermopname__109.2_.png of niet behaald Schermopname__109.3_.png is door op het bijbehorende icoontje te klikken. U kunt het bericht pas opslaan wanneer het doel als behaald of niet behaald gemarkeerd is door op 'voeg toe' te klikken. Vervolgens kunt u in de module Plan de status van het doel terug zien: behaald Schermopname__110.1_.png of niet behaald Schermopname__111.1_.png. Bekijk onderstaand filmpje om te zien hoe het werkt.