Plan opstellen

Een plan aanmaken
Om een plan op te stellen gaat u vanuit het beginscherm naar het menu Schermopname__94_.png en selecteert u de Module Plan. De naam van deze module kan per organisatie verschillen maar is altijd herkenbaar aan het icoontje van een gele dossiermap op een blauwe achtergrond Schermopname__93_.png. Vervolgens klikt u op de knop 'nieuw plan'. Er verschijnt een pop-up venster waarin u kan kiezen om een volledig nieuw plan aan te maken of een kopie van een bestaand plan te gebruiken. U kunt kiezen welk plan gekopieerd moet worden middels een dropdown menu. U kunt ook de looptijd van het plan kiezen in dit venster. In het filmpje hieronder wordt uitgegaan van een compleet nieuw plan.

Het plan opstellen
In de onderstaande beschrijving en het filmpje worden de termen Hulpvraag, Doelstelling en Actie gebruikt. Deze termen kunnen anders genoemd zijn binnen uw organisatie. De niveaus zijn hetgeen waar u op dient te letten. De Hulpvraag is in dit voorbeeld het bovenste niveau, de Doelstelling het middelste en de Actie het onderste niveau.

Nadat het plan aangemaakt is kan het opgesteld worden. De eerste stap is het toevoegen van een hulpvraag. Wanneer de beheerder van uw organisatie de optie voor privéberichten aangezet heeft wordt u gevraagd of u de hulpvraag privé wil maken. Vervolgens kunt u een beschrijving van de hulpvraag maken, een looptijd van deze hulpvraag definiëren en eventueel een domein selecteren.

Wanneer u voor de optie 'privé' kiest moeten er specifieke gebruikers gekoppeld worden aan de actie van deze hulpvraag. Let op: de doelen, rapportages en evaluaties gekoppeld aan deze privé hulpvraag kunnen alleen gezien worden door de gebruikers gekoppeld aan deze hulpvraag. De optie privé kan niet terug-gedraaid worden voor de geselecteerde hulpvraag en de onderdelen daarvan. Eénmaal privé blijft privé. Wij adviseren deze optie alleen te gebruiken in uitzonderlijke gevallen waarin de inhoud voor een select gezelschap bedoeld is.

Vervolgens maakt u een doelstelling aan. Dit kan door 'Nieuw Onderdeel' toevoegen aan te klikken, maar ook door op + te klikken als u met de muis over de hulpvraag beweegt. Vervolgens kunt u een beschrijving van de doelstelling geven en de looptijd van de doelstelling kiezen.

Sommige organisaties hebben nog een extra niveau. Dat zal rechtstreeks onder het niveau van de doelstelling zijn. Het opstellen hiervan werkt hetzelfde als bij de doelstelling.

Tenslotte voegt u een actie toe. Dit kan door een onderdeel toe te voegen of op + te klikken bij de doelstelling. In het scherm kunt een beschrijving van de actie geven en de looptijd kiezen. Vervolgens moet een gebruiker of een discipline koppelen aan deze actie. Let op: zonder een gekoppelde discipline of gebruiker kan er niet gerapporteerd en geëvalueerd worden op deze actie. Wij raden aan om disciplines te koppelen i.p.v. gebruikers omdat hier makkelijk een groep gebruikers mee gedefinieerd kan worden.

De laatste actie is het actief maken van het plan wanneer dit actief moet worden. Standaard staat een nieuw plan op concept. U maakt het plan actief door op het pen icoontje Schermopname__95_.png naast het plannummer te klikken (in het gele gedeelte). Een andere mogelijkheid is om op het pijltje naast 'status: concept' te drukken. In een dropdown menu kunt u dan 'actief' kiezen.