Onderdelen in het zorgplan (en dagrapportage) privé maken

Transparantie in de zorg hebben wij hoog in het vaandel staan maar er zijn soms situaties waarin dat lastig is of zelfs contra-productief.

Denk daarbij bv. aan:

1. Vechtscheidingen
    2. Gevoelige onderwerpen als misbruik, seksualiteit etc.
    3. Onderwerpen die je wel binnen Wonen bespreekbaar wilt maken maar juist niet binnen Dagbesteding, of andersom natuurlijk.

Met deze nieuwe aanpassing is het mogelijk om onderdelen uit het Zorgplan én de Dagrapportage alleen toegankelijk te maken voor degene die in het Plan aan dat onderdeel gekoppeld zijn. Anderen kunnen die informatie niet zien.

Alvorens deze functie te kunnen gebruiken zullen  gebruikers de privé functie moeten activeren in de Organisatie Instellingen.

Op het moment dat een gebruiker een nieuw onderdeel aan het plan toe wil voegen wordt er gevraagd of dit onder privé gemaakt moet worden.

Voorbeeld:

Cliënt is onzeker over haar eigen seksualiteit en wil daarover in gesprek met een vertrouwenspersoon. Het onderwerp ligt gevoelig en cliënt wil niet dat andere medewerkers er iets over kunnen lezen, dat geldt ook voor haar moeder die toegang tot het dossier heeft.

Bekijk hieronder een filmpje over het toevoegen van een privé onderdeel in het Zorgplan.
realiseer je dat alles dat bij het privé deel hoort niet te lezen is voor MeXtra gebruikers die niet aan dit onderdeel zijn gekoppeld. Voor de veiligheid kun je een privé onderdeel niet aan een discipline koppelen maar alleen aan individuele gebruikers.