Releasenotes 'Blue Whale', d.d. 13-01-2017

deze aanpassingen kunnen in de nieuwe acceptatieversie via https://accept.mextra.nl getest worden.

Let op: de namen van cliënten én de inhoud van de rapportages zijn ivm security en privacy eisen in de acceptatieversie versleuteld.

Nieuw

1. Diverse aanpassingen in de logica van MeXtra doorgevoerd voor toekomstige modules.
  2. Scherm toegevoegd voor de uitzonderlijke momenten dat MeXtra niet bereikbaar is. #495.
    In die gevallen is het voor een gebruiker duidelijk dat de storing bij Symax bekend is en dat er gewerkt wordt aan een oplossing.
  3. Gratis MeXtra versie beschikbaar.#660.
    Geïnteresseerden in MeXtra konden altijd een proefaccount nemen door een formulier op www.symax.nl in te vullen. Deze proeftuin bevatte enkele fictieve cliënten. Met deze nieuwe versie krijgt men direct een eigen MeXtra omgeving waar men zelf cliënten toe kan voegen.
    Deze MeXtra omgeving kent dus geen op maat gemaakte inrichting, in de gratis versie kunnen slechts  een beperkt aantal cliënten worden toegevoegd.
  4. Nieuwe versie gereed Print/samenvoeg functie. #622.
    Het is nu mogelijk verschillende sets aan te maken voor bijvoorbeeld verschillende disciplines en/of gebruikers waarbij uit
    verschillende velden gekozen kan worden. Je voegt de Print module toe in het beheer onder Moderne Modules, dus dezelfde plaats waar je formulieren maakt. (zie afbeelding)

5. * Nieuwe versie van de questionnaire module beschikbaar. #623.
    Jullie hebben er lang op moeten wachten maar daar is ie dan, de geheel nieuwe module om formulieren te maken.
    Dit is o.a. nieuw in deze module:
    1. Het is nu mogelijk om verschillende ingevulde versies van een formulier op te slaan.

Als die checkbox is aangevinkt door de beheerder kunnen gebruikers meerdere formulieren van dezelfde versie invullen. Elk formulier kan een andere titel krijgen om het eenvoudiger te maken de juiste versie te selecteren. Zie hieronder hoe er verschillende ingevulde versies van een Netwerkanalyse formulier kunnen worden opgeslagen.

2. Vragen in een formulier kunnen gekopieerd worden zodat en formulier veel sneller gemaakt kan worden. De antwoord opties worden immers ook gekopieerd, je hoeft dus alleen de tekst van de vraag aan te passen als je verschillende vragen in wilt voeren met dezelfde multiple-choice antwoorden.
    3. Vergrendelen van een formulier is nu optioneel en door een beheerder aan of uit te zetten.
  6. Privé funcie voor zorgplan.#564.
    Transparantie in de zorg hebben wij hoog in het vaandel staan maar er zijn soms situaties waarin dat lastig is of zelfs contra-productief.
    Denk daarbij bv. aan:
    1. Vechtscheidingen
    2. Gevoelige onderwerpen als misbruik, seksualiteit etc.
    3. Onderwerpen die je wel binnen Wonen bespreekbaar wilt maken maar juist niet binnen Dagbesteding, of andersom natuurlijk.

Met deze nieuwe aanpassing is het mogelijk om onderdelen uit het Zorgplan én de Dagrapportage alleen toegankelijk te maken voor degene die in het Plan aan dat onderdeel gekoppeld zijn. Anderen, m.u.v. de beheerder, kunnen die informatie niet zien.

Alvorens deze functie te kunnen gebruiken zullen  gebruikers de privé functie moeten activeren in de Organisatie Instellingen.

Op het moment dat een gebruiker een nieuw onderdeel aan het plan toe wil voegen wordt er gevraagd of dit onder privé gemaakt moet worden.
Voorbeeld:

Cliënt is onzeker over haar eigen seksualiteit en wil daarover in gesprek met een vertrouwenspersoon. Het onderwerp ligt gevoelig en cliënt wil niet dat andere medewerkers er iets over kunnen lezen, dat geldt ook voor haar moeder die toegang tot het dossier heeft.

Bekijk hieronder een filmpje over het toevoegen van een privé onderdeel in het Zorgplan.
realiseer je dat alles dat bij het privé deel hoort niet te lezen is voor MeXtra gebruikers die niet aan dit onderdeel zijn gekoppeld. Voor de veiligheid kun je een privé onderdeel niet aan een discipline koppelen maar alleen aan individuele gebruikers.

Aangepast

1. Hoogte  van de zijbalk in Dagrapportage is aangepast. (deze aanpassing is reeds als hotfix in de productieversie aanwezig.)
  2. Melding aangepast waarom een onderdeel in het Zorgplan niet kan worden aangepast.#530. (deze aanpassing is reeds als hotfix in de productieversie aanwezig.)
  3. Probleem opgelost dat onderdelen in het Zorgplan na aanpassen van de volgorde niet in de nieuwe volgorde werden opgeslagen. #670. (deze aanpassing is reeds als hotfix in de productieversie aanwezig.)
  4. Probleem opgelost dat Dagrapportages van het type Privé niet konden worden aangepast. (deze aanpassing is reeds als hotfix in de productieversie aanwezig.)
  5. De knop om direct vanuit het Zorgplan te rapporteren bleef zichtbaar bij het wijzigen van de volgorde van de onderdelen, dat is hersteld. (deze aanpassing is reeds als hotfix in de productieversie aanwezig.)
  6. Het wisselen van de status van de cliënt was even weg uit het cliëntenoverzicht in Beheer, jullie kunnen weer rustig slapen want de knop is er weer ;-) #654. (deze aanpassing is reeds als hotfix in de productieversie aanwezig.)
  7. Diverse kleine wijzigingen in Dagrapportage doorgevoerd.
    1. Het filter van het zorgplan sprong direct naar het actieve Zorgplan op het moment dat er een nieuwe dagrapportage werd geschreven. Dat is opgelost. #681.
    2. De data in het Zorgplan en Interventie filter zijn nu HTML gedecodeerd. Dus ipv bijvoorbeeld ë wordt nu netjes ë getoond.
  8. We hebben een aantal problemen opgelost in de ManagementInfo module. #657. (deze aanpassing is reeds als hotfix in de productieversie aanwezig.)
    1. Excel bestanden werkten niet goed als er heel veel data in zat, dat is gelukkig opgelost.
    2. CSV bevatten nu alle data ipv een deel va de data.
    3. PDF bestanden konden in sommige gevallen per regel een nieuwe pagina genereren, dat was iets teveel van het goede en dus opgelost.
  9. Diverse kleine verbeteringen doorgevoerd in het Cliëntenoverzicht in beheer.#686. (deze aanpassing is reeds als hotfix in de productieversie aanwezig.)
    1. De sortering is nu weer op achternaam ipv voornaam.
    2. Het automatisch op inactief zetten van een afdeling als er geen (actieve) cliënten aan gekoppeld zijn is nu ook vanuit dit nieuwe overzicht geactiveerd.
    3. De titel in de tab was Engels en is nu netjes in het Nederlands 'Cliënten Overzicht'.
    4. Als een organisatie geen gerbil maakt van afdelingen is die kolom is ook niet zichtbaar in het overzicht.
  10. Gebruik mobiele nummer is geavanceerder. #633.
    Elk nummer wordt nu geaccepteerd met optioneel een + teken aan het begin. Als MeXtra een telefoonnummer herkend dat afkomstig is uit Nederland, Spanje en Curacao (in deze landen wordt MeXtra gebruikt) dan worden er enkele land specifieke checks uitgevoerd.
  11. In sommige gevallen gebeurde het dat de titel van een Zorgplan verdween na het aanpassen van de status van dat plan, aangezien dat we niet van spontane verdwijningen houden hebben dit maar opgelost. #588